Partyzantka z Huty Starej

7 Maja 2021

Koło Gospodyń Wiejskich z Huty Starej w gminie Bieliny przedstawia swój przepis na Partyzantkę. zupa Partyzantka

SKŁADNIKI:

ZAKWAS NA BARSZCZ: (4 DNI WCZEŚNIEJ)

2 ŁYŻECZKI OTRĘBÓW ŻYTNICH

0,5 SZKLANKI LETNIEJ WODY

1 CEBULA

0,5 SZKLANKI ŚMIETANY

2 ŁYŻKI SUSZONYCH GRZYBÓW

SŁONINA

SÓL, PIEPRZ

0,5 SZKLANKI KASZY JAGLANEJ

 

WYKONANIE:

WCZEŚNIEJ NAMOCZONE GRZYBY GOTUJEMY OK. 45 MINUT, NASTĘPNIE WSYPUJEMY KASZĘ I GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI. SŁONINĘ KROIMY W KOSTKĘ I SMAŻYMY, NA KONIEC DODAJEMY CEBULĘ, PODSMAŻAMY NA ZŁOTY KOLOR. WLEWAMY DO BARSZCZU Z GRZYBAMI OKRASĘ I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM. NA KONIEC WLEWAMY ŚMIETANĘ I GOTUJEMY 10 MINUT.

CZAS PRZYGOTOWANIA - 60 MINUT

do góry
Zapraszamy na kontrolę świateł samochodowych Rozbudowa szpitala w Chmielniku staje się faktem Rodziny zastępcze poszukiwane Telefony do Wydziału Komunikacji i Transportu Umów wizytę / Rejestracja pojazdów