Nowe perspektywy dla uczniów

14 Lutego 2013

 

Uczniowie z Technikum nr 6 w Zespole Szkół nr 8 w Nowej Słupi zapoznali się kuchnią koszerną oraz działalnością usługową sieci hoteli Starthotel.

W dniach 9 -10 lutego młodzież uczestniczyła w wyjeździe edukacyjnym do Warszawy. Pierwszego dnia odwiedzili restaurację Magat,  jedną z nielicznych w Polsce, posiadającą certyfikat koszerności. Właściciel lokalu przybliżył specyfikę kuchni oraz jej zalety. Na zakończenie prezentacji uczniowie mieli możliwość degustacji koszernych potraw.

W drugim dniu wyjazdu uczniowie wzięli udział  w zajęciach w hotelu Atos. Pracownice hotelu przedstawiły zakres świadczonych usług. Udzieliły także młodzieży praktycznych wskazówek, jak należy przygotować się do pracy. Podkreślały, że w pracy w działach obsługujących gości (recepcja, restauracja) ważne jest nie tylko przygotowanie zawodowe, ale również kultura osobista, zaangażowanie i sumienność.

Wyjazd odbył się w ramach  projektu ?Nowa perspektywa dla uczniów Zespołu Szkół nr 8 w Nowej Słupi" finansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Działanie 9.2.

do góry
Jest przetarg na rozbudowę szpitala w Chmielniku Zarząd Powiatu z absolutorium i Wotum Zaufania Dwie "powodziówki" będą remontowane W niedzielę wybierzemy najlepszą potrawę powiatu Bezpłatny autobus na Św. Krzyż Wakacyjne przerwy w pracy poradni Starostwo Powiatowe w poniedziałki pracuje dłużej Telefony do Wydziału Komunikacji i Transportu Umów wizytę / Rejestracja pojazdów