Lechowski kapuśniaczek
28 Kwietnia 2021Koło Gospodyń Wiejskich „Lechowianki” prezentuje recepturę na Lechowski Kapuśniaczek. Zachęcamy do wypróbowania przepisu w domu.
SKŁADNIKI: 1 GŁÓWKA ŚWIEŻEJ KAPUSTY, 0,5 KG BOCZKU, 0,5 KG CIENKIEJ KIEŁBASY, 0,20 KG ZIEMNIAKÓW, SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE, MAJERANEK, KMINEK, 3 MARCHEWKI, 2 GŁÓWKI CEBULI, KOPEREK, PIETRUSZKA, ZASMAŻKA.
PRZYGOTOWANIE: KAPUSTĘ SZATKUJEMY I GOTUJEMY. BOCZEK I KIEŁBASĘ, CEBULĘ DUSIMY RAZEM. NASTĘPNIE WSZYSTKO ŁĄCZYMY I DODAJEMY WARZYWA POKROJONE W KOSTKĘ. NA KONIEC DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ, PIEPRZEM, MAJERANKIEM, ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI, DOŁĄCZAMY ZASMAŻKĘ.
PODGOTOWANE ZIEMNIAKI OPIEKAMY W PIEKARNIKU POSYPUJEMY KMINKIEM.
SMACZNEGO!