Kulinarne talenty w PZS w Łopusznie

6 Listopada 2024

Szukacie kulinarnych inspiracji na wykorzystanie dyni, która jesienią króluje na polskich stołach? Wyśmienite dania z tego popularnego, sezonowego warzywa przygotowała niezwykle uzdolniona kulinarnie młodzież z klasy II E Powiatowego Zespołu Szkół w Łopusznie.Dania z dyni przygotowane przez uczniów PZS w Łopusznie

W szkolnej pracowni gastronomicznej PZS w Łopusznie było bardzo aromatycznie i przepysznie. Młodzi kucharze wykorzystali dynię na wiele sposobów, zarówno na słono jak i na słodko. Zupa krem dyniowy z burratą, bułeczki maślane z purre dyniowym, chlebek dyniowy z pomidorami suszonymi i serem cheddar, racuszki dyniowe z karmelem i konfiturą agrestową - te wszystkie dyniowe smakołyki przygotowane przez uczniów z wielką pasja i zaangażowaniem pod kierunkiem wspaniałych nauczycieli z pewnością smakują wybornie i mogą być kulinarną inspiracją na jesienne potrawy.
 
Wielkie brawa dla młodzieży z PZS w Łopusznie za kreatywność i pasję do gotowania!

Dania z dyni przygotowane przez uczniów PZS w Łopusznie (1) Dania z dyni przygotowane przez uczniów PZS w Łopusznie (1)
12

Dania z dyni przygotowane przez uczniów PZS w Łopusznie

 

do góry
Zapraszamy na kontrolę świateł samochodowych Rozbudowa szpitala w Chmielniku staje się faktem Rodziny zastępcze poszukiwane Telefony do Wydziału Komunikacji i Transportu Umów wizytę / Rejestracja pojazdów