Kulinarne popisy uczniów gastronomi PZS w Łopusznie
21 Lutego 2025Utalentowani uczniowie gastronomii z Powiatowego Zespołu Szkół w Łopusznie wciąż doskonalą swoje umiejętności kulinarne w nowoczesnej, szkolnej pracowni gastronomicznej.
Tym razem młodzi kucharze przygotowali: kluski śląskie z gulaszem wieprzowym i surówką z kapusty kiszonej, zupę pomidorową, zapiekankę mięsno-warzywną, a na deser... szarlotkę na ciepło z bitą śmietaną.
Podczas zajęć praktycznych młodzież z pasją i dużym zaangażowaniem piecze i gotuje pod kierunkiem inspirujących nauczycieli. Podczas zajęć praktycznych w nowoczesnej pracowni gastronomicznej młodzież z pasją i dużym zaangażowaniem piecze i gotuje pod kierunkiem inspirujących nauczycieli.
Kulinarne talenty uczniów kształcących się w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych w PZS w Łopusznie mogli już nie raz poznać seniorzy podczas Powiatowego Dnia Babci i Dziadka organizowanego przez Starostwo Powiatowe w Kielcach w WDK-u. Wszystkie przygotowane smakołyki szybko znikały ze stołów co świadczy o tym, że smakowały wybornie
Wielkie brawa dla Was za kreatywność i pasję do gotowania!
