Już jest! Wydawnictwo kulinarne gotowe
9 Grudnia 2020Starostwo Powiatowe w Kielcach zakończyło prace nad publikacją, podsumowującą tegoroczną, 13. edycję Konkursu na Najsmaczniejszą Potrawę Powiatu Kieleckiego. Zbliżające się święta Bożego Narodzenia to bardzo dobry czas na zapoznanie się z przepisami na pyszne dania z naszego terenu.
Publikacja ukazuje się co roku i zawiera przepisy, które zostały wykorzystane podczas Konkursu na Najsmaczniejszą Potrawę Powiatu Kieleckiego. W tym roku kulinarna rywalizacja odbyła się po raz 13, uczestnicy wystartowali 13 września punktualnie o godz. 13.00. I liczba ta wcale nie okazała się pechowa!
Spośród wszystkich potraw, w których zgodnie z hasłem konkursu miał królować drób, najlepszy okazał się „Ambaras drobiowy” Koła Gospodyń Wiejskich „Aktywna Brynica”. I to właśnie przepis na ten niezwykły tort mięsny otwiera najnowsze wydawnictwo Starostwa Powiatowego w Kielcach.
Znajdziecie w nim Państwo wiele inspiracji na pyszne dania z lokalnych produktów. To m. in. „Kurczak a la przepiórka z sałatką z pieczonych buraków z salsą jagodową”, czy „Gęsia noga w koralach z jarzębiny”. By zachęcić Państwa do odtworzenia konkursowych potraw i jednocześnie ułatwić nieco ich przygotowanie, wszystkie przepisy opatrzone zostały fotografami.
Jak informuje we wstępie do wydawnictwa starosta kielecki: - „Powiat kielecki ze smakiem” to idealna pozycja książkowa dla wszystkich, którzy chcieliby odczarować smak kurczaka i szerzej – całego drobiu, a tym samym sięgnąć do sprawdzonych receptur.
Zachęcamy do zapoznania się z publikacją, która dostępna jest na naszej stronie internetowej i życzymy SMACZNEGO!
Format | Data publikacji | Nazwa pliku (kliknij aby pobrać) | Pobierz | Zobacz |
---|---|---|---|---|
Kategoria: Aktualności | ||||
2020-12-09 |
Wydawnictwo kulinarne.pdf
ilość pobrań: 815
|
Wydawnictwo kulinarne.pdf 13.89MB | zobacz |