Szkolny konkurs kulinarny

29 Listopada 2021

W dniu 24 listopada 2021 r. w Zespole Szkół nr 8 w Nowej Słupi odbył się szkolny konkurs kulinarny pt: "Potrawa z cukinii i ziemniaka" dla uczniów klas technikum żywienia i usług gastronomicznych. Udział wzięło pięć zespołów. Nad prawidłowym przebiegiem konkursu czuwały panie Paulina Pastuszyńska i  Marzena Cieśla - Cywka. Rywalizacja była zacięta, ale smaczna, tym bardziej, że nagrodą główną w konkursie był elektroniczny sprzęt gastronomiczny.

Również w dniu 24 listopada przypada Światowy Dzień Buraka. Z tej okazji członkowie Samorządu Uczniowskiego wraz z uczniami Technikum Usług Gastronomicznych oraz Technikum Hotelarskiego z Powiatowego Zespołu Szkół w Łopusznie przygotowali kiermasz dań z tym smacznym warzywem w roli głównej. Celem akcji była promocja zdrowego odżywiania. Organizatorzy chcieli ponadto zwrócić uwagę, jak wiele zastosowań kulinarnych mają buraki. Kiermasz cieszył się dużym zainteresowaniem wśród uczniów. Z pewnością należy częściej organizować tego rodzaju imprezy szkolne.

źródło: Zespół Szkół nr 8 w Nowej Słupi, Powiatowy Zespół Szkół w Łopusznie

do góry
Rozpoczynamy zbiórkę dla rodaków z Wileńszczyzny Zapraszamy na kontrolę świateł samochodowych Kombatanci współpracują z Archiwum Państwowym "Piekoszowianie" obchodzą okrągły jubileusz Rodziny zastępcze poszukiwane Telefony do Wydziału Komunikacji i Transportu Umów wizytę / Rejestracja pojazdów